Affogato al Caffé
Affogato al caffé | Italienska recept på 4 ingredienser

Affogato al Caffé, som på italienska betyder ”drunknad i kaffe”, är en efterrätt du absolut inte vill missa. Den är enkel att göra och godare än mycket.
Trots dess enkelhet kommer den inte svika dig och dina sinnen. Läs vidare för recept.
Ingredienser:
- 1 dl espresso
- 0,5 msk strösocker
- 0,1 tsk vailjpulver
- 2 kulor vaniljglass
- För att spetsa till den kan man ha i en skvätt konjak eller likör
Så här gör du:
- Brygg espresson, antingen enligt recept eller mer om du vill ha en starkare kaffesmak. Häll sedan kaffet i en större behållare så att du kan blanda det.
- Häll i strösockret och vaniljpulvret i espresson så att allt sammansmälter.
- Kula glassen och lägg den i behållaren som du vill äta från.
- Häll kaffeblandningen över glassen.
- Njut!
Historia och ursprung
Affogato al Caffé kommer från Italien och blev populär på 1950-talet, men utöver det är historien ett mysterium. Om du vill veta mer kan du läsa här.
Fler kafferecept
Läs fler kafferecept här.