Kanellatte med lönnsirap
| |

Kanellatte med lönnsirap | Kaffebryggarna.se

Höstens godaste kaffe

Detta recept passar hela året om, men gör sig ändå bäst när hösten börjar rulla in. Vi har skrivit ihop receptet till den här Kanada-inspirerade latten. Vi är säkra på att om du testar den så kommer du inte vilja dricka vanlig kaffe igen 😋

Ingredienser

  • Espresso
  • Kanel
  • Mjölk
  • Vaniljextrakt (frivilligt)
  • Lönnsirap

Så här gör du

  1. Börja med att brygga espresso. Om du vill ha en eller två eller tre shots (eller hur många du nu vill ha) är helt upp till dig, men vi vill rekommendera att ha två espressoshots.
  2. Blanda espresso, kanel, vaniljextrakt (om du vill ha med det) samt lönnsirapen till en och samma röra tills att allt är helt ihopblandat i en espressoblandning.
  3. Skumma eller värm mjölken. Med vissa espressomaskiner finns det en inbyggd mjölkskummare, men inte alla. Om du inte har en inbyggd skummare så går det även bra att värma mjölken i kastrull. Vi har skrivit en djupgående guide för hur man skummar mjölk på bästa sätt som du kan läsa här.
  4. Häll sedan mjölken i espressoblandningen. För lite extra smak kan man även toppa kaffet med choklad- eller kardemummapulver.
Kanellatte med lönnsirap
Kanellatte med lönnsirap

Det här kaffereceptet passar bra till många tillfällen

Den här drycken förkroppsligar hösten på ett helt nytt sätt samtidigt som den blandar lönnsirapens söta omfamning med kanelens kryddiga slag så att varje klunk stärker säsongens intryck och känsla.

Oavsett om morgonen suktar efter en mysigare start än vanligt, eller om det är helgens eftermiddagar som ropar efter en lugn och skön paus, så passar kanellatten alldeles perfekt.

Fler recept

Om du är nyfiken på att lära dig och testa fler spännande recept med kaffe, så kan du kolla in vårt bibliotek med recept här.

VIll du lära dig hur du skummar mjölken kan du läsa vår guide här.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *